Zeven dansers tussen 13 en 20 jaar verkennen de rapmuziek in al haar vormen. Ze testen het ritme uit, de statements en gebaren. Ze duiken in de geschiedenis van de grandmasters tot Kendrick Lamar en creëren een medley van lines, beats en moves. Samen proberen ze grip te krijgen op een muziekstijl die generaties overleeft en trends overstijgt door zichzelf telkens opnieuw uit te vinden.

Choreograaf Radouan Mriziga volgde dansopleidingen in Marokko en Tunesië en aan P.A.R.T.S. in Brussel. Zijn werk wordt ondersteund door Moussem Nomadisch Kunstencentrum en Kaaitheater, waar hij artist-in-residence is. Voor 8.2 liet hij zich inspireren door een oude liefde: de rap.

8.2 werd geselecteerd voor het Vlaamse TheaterFestival 2019.

Bovenal zijn het de jonge dansers die in al hun diversiteit en met grote overgave deze prachtige voorstelling dragen, die (opnieuw) verliefd doet worden op rapmuziek en hiphop. Straf spul!

Uit het juryrapport van het TheaterFestival

concept, choreografie en vormgeving Radouan Mriziga
assistentie choreografie Maïté Jeannolin
dans Tars Couvreur, Amina Iddrisu, Mimbi Lubansu, Ebe Meynckens, Nick Van de Velde, Julie Van Minnebruggen, Sadie Vermeiren
kostuumontwerp Lila John
productie en technische realisatie hetpaleis, fABULEUS & Moussem Nomadisch Kunstencentrum
met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius
foto’s Clara Hermans

www.hetpaleis.be
www.fabuleus.be
www.moussem.be